Ara

Okulumuz kız öğrencilerine Pazarlar Müftülüğü Kuran Kursu öğretmeni Emine hocamız tarafından mahremiyet eğitimi verildi.

Ara

10 Aralık insan hakları günü nedeniyle okulumuz öğretmen ve öğrencileri tarafından program düzenlendi.

Özel Eğitim Öğrencilerimiz ve Aileleri okulumuz öğretmenleri eşliğinde Eskişehir Gezisinde.Çok mutlu oldular ve çok eğlendiler; onlar güldüğü zaman dünya gülüyor.

İlçe Tarım ve Ormancılık Müdürlüğü ile Sofular İlkokulu ve Sofular Köyü Muhtarlığı arasında  imzalanan protokol kapsamında Sofular Tarım Atölyesinde  Aromatik bitkilerimiz büyümeye başladı.

Şeyhi, Hekim Sinan olarak da bilinmektedir. 14'üncü yüzyılın sonu ile 15'inci yüzyılın başlarında yaşamış olan şair, II.Yakub Dönemi'nde Germiyan Sarayı'nda bulunmuştur. Kütahyalı olan Şeyhi'nin asıl adı Yusuf Sinanüddin olup, dönemin en önemli şairlerindendir. Germiyan Beyi Süleyman Şah eğitimini üstlenerek şairi İran'a göndermiştir. İran'dan göz hekimi olarak dönmüş, Germiyan Beyi II. Yakub'un, Osmanlı Padişahlarından Çelebi Mehmed ve II. Murad'ın özel hekimi olmuştur. Divan edebiyatımızın ilk hiciv örneği ''Harname'' si çok zarif ve ünlüdür. Divan-ı Şeyhi, Dürr'ül-akaid, Tıbbi Risalesi, Hüsrev-ü Şirin diğer eserleridir. Divanı 1438 yılında yazılmıştır.

Kütahya'nın değeri Hekim Sinanı öğrencilerimize tanıttık.

Erasmus Projesi kapsamında İtalya'nın Lecce Şehri Maglıe Okuluna giden Hatice SOYBUDAK ve Firdevs YÜKSEL ÇETİN Öğretmenlerimiz İtalyadaki Eğitim ve Öğretimi gözlemledi ve araştırmalar yaptı.

Okulumuz öğretmenlerinin yazdıkları ve Pazarlar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Pazarlar Kaymakamlığının Ortak yürüttüğü Zafere Koşuyorum isimli proje yazma eğitimine okulumuz öğretmenleri katıldı.

Taşıma Şoförümüz Emin KARAKÖSE Hayat Bir Hareketine Bakar sloganı ile ulusal basına çıktı.

Öğrencilerimiz hem Hekim Sinan'ı tanıdı hemde kışın soğuğunda şifalı ve aromatik bitkilerle şifa buldu.

Okulumuz öğrencileri köyümüz ve çevre köylerde bulunan özel gereksinimli abla ve abilerini ziyaret etti

İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile yapılan protokol kapsamında öğrencilere hayvan sağlığı konulu seminer verildi. Veteriner tarafından verilen eğitimde öğrenciler hayvanlarla ilgili akıllarına takılan bir çok soruya yanıt buldu.

Öğrencilerimiz Simav ilçemizde bulunan Sinema ve Halk Kütüphanesine gezi düzenledi. Sanatla dolu bu güzel gün çocuklarımızı çok sevindirdi.

Okulumuz taradafından düzenlenen TUBİTAK Bilim Fuarında Kütahya yöresinde yetiştirilen aromatik bitkiler tanıtıldı. EGEP projesi Hekim Sinan Etkinlikleri kapsamında yapılan faaliyetimiz büyük ilgi gördü.

Pazarlar Müftülüğü ile Okulumuz arasında EGEP projesi kapsamında yapılan protokol ile öğrencilerimize Müftülük Personeli tarafından Bağımlılıkla Mücadele Semineri verildi.

Egep Projesi Hekim Sinan teması ile ilgili İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile yapılan Protokol kapsamında Şifalı ve aramatik bitkiler toprakla buluştu.